‘GEKAST’ expo 2 okt – 7 nov 2021

Speciaal voor de heropening van Kunstgalerie Kunsthalte 6 te Naaldwijk maakte ik de drieluik ‘Gekast’. Kunsthalte bracht me op verzoek in contact met 3 karakteristieke bedrijven uit het Westland. Het verzameld beeld en de ondernemersverhalen heb in de tussenliggende maanden stapsgewijs vertaald in grote gelaagde olieverfdoeken met de titels: ‘gepot, geplukt, gesneden’.

De serie gaat over de onbedwingbare lust van de mens om de natuur te temmen, om groots te structureren. De leegte op het moment van de gewassenwissel is zichtbaar. Hoe verhoudt de mens zich tot de natuur? Een actueel thema.

Het drieluik is te zien tijdens groepsexpositie ‘Met andere ogen’. Tijdens deze groepsexpositie wordt ook werk getoond van de drie andere kunstenaars Annejole Jacobs – de Jongh (mixed media portretten), Caroline Grootenboer (modulaire wandkleden), en Theo Rooden (geometrische wandkleden), allen uit het kunstenaarscollectief De Zwerm te Rotterdam.

Door middel van ingesproken teksten laten we ter plekke kort horen wat ons beweegt, hoe we kijken, hoe we werken. Gedurende deze periode is elk van ons ook 1x aanwezig voor nadere informatie, ik ben er zaterdag 24 oktober 15:30 voor een toelichting op mijn werk. Schrijf in door een mail te sturen naar caroline@bijvoet-schilderijen.nl.

Adres: Kunsthalte 6
Zuideinde 6
2671 MH Naaldwijk
openingstijden:
za + zo 13:30-16:30
www.kunsthalte6.nl